Print Options:

Borovničev sladoled

Za število oseb1 porcijaSkupni čas3 ur 30 min

Veliko kupljenih sladoledov je polno sladkorja, konzervansov in barvil - zakaj se ne bi raje preizkusili in sami pripravili to nenadomestljivo poletno sladico?

 250 g borovnic
 200 ml kisle smetane
 200 ml sladke smetane
 150 g sladkorja v prahu
 Sok 1 limone
1

Borovnice potresemo s sladkorjem; S potresanjem posode sestavini dobro premešamo in pustimo stati 15 minut.

2

Sladkane borovnice s paličnim mešalnikom gladko razmešamo. Borovnicam dodamo kislo smetano in limonin sok in še enkrat dobro premešamo.

3

Sladko smetano čvrsto stepemo in primešamo borovničevi masi. Zmes nalijemo v plastično posodo, ki jo nepredušno zapremo in vsaj za 3 ure postavimo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem sladoled nekajkrat dobro premešamo z vilicami.

Dodatni nasveti:
- Borovničev smetanov sladoled ali sladoled iz borovnic in sladke smetane lahko ponudimo s stepeno sladko smetano.
- Ameriške borovnice so manj aromatične
- Beli sladkor lahko nadomestimo z rjavim trsnim sladkorjem, z različnimi vrstami medu, z riževim sirupom ali z zgoščenim jabolčnim sokom.
- Za izboljšanje sladoleda, masi primešamo malo drobno naribane limonine lupinice.
- Jagodičevje se hitro kvari, zato sveže nabranega oziroma kupljenega (u)porabimo čimprej.