fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Božična pametna peka

Izjemno rahli piškoti

Piškoti iz krhkega ali maslenega testa bodo še posebej rahli, če namesto navadnega sladkorja uporabimo sladkor v prahu.

Makroni naj se posušijo

Makrone pred preko nekaj časa ali celo čez noč pustite na zraku, da se posušijo. Potem se zagotovo ne bodo razlezli.

Piškoti z glazuro

Piškote najlaže glaziramo na rešetki nad pomivalnim koritom, da lahko ostanke preprosto splaknemo.

Pomarančna lupina za aromo

Božično pecivo dodatno začinimo, če ga spravimo v škatlo za piškote skupaj s tankim koščkom pomarančne lupine.

Popolne oblike

Da bodo piškoti popolnih   oblik, pomočite modelčke najprej v sladkor ali moko in nato izrežite oblike. Modelčke s finimi koti večkrat očistite s čopičem.

Potica mora stati

Potico specite že nekaj tednov pred prazniki, da se sestavine vpijejo in da razvije svojo aromo. Potica ne razpade, če jo na pekaču na straneh zavijete z alu folijo.

Pretrdi

Trdi piškoti se zmehčajo, če jih čez noč shranimo skupaj z jabolčnim krhljem.

Shranjevanje piškotov

Domače božične piškote shranjujte ločeno po vrstah, sicer se lahko arome pomešajo. Najbolje jih je shraniti v pločevinaste škatle na pergamentni papir in dobro zapreti. Če damo k piškotom olupljen korenček ali jabolčni krhelj, ostane pecivo rahlo in mehko.

Testo naj bo hladno

Krhko testo za maslene piškote naj bo kar najhladnejše. Zato za izrezovanje piškotov razvaljajte toliko testa, kot ga potrebujete, preostanek pa hranite na hladnem.

Testo za medenjake mora počivati

Testo za božične medenjake je po pripravi najbolje pustiti za teden dni v hladilniku, da se začimbe dobro vpijejo.

Iz knjige Eko nasveti za vsak dom, Ulrike Ostrop

Deli objavo

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Najnovejši prispevki

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!