fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Polnjene bučke z ajdovo kašo

Imate preveč bučk in ne veste, kako še bi jih pripravili? Okusne in nasitne ladjice iz bučk, polnjene z ajdovo kašo in zelenjavo bodo to težavo odpravile.

Skupni čas1 ura

Sestavine

 2 srednje veliki bučki
 50 g ajdove kaše
 1 paradižnik
 1 korenček
 1 paprika
 Zelenjavna mešanica (sveža ali suha)
 (Feta sir)

Navodila

1

Za začetek skuhamo ajdovo kašo. Bučke prerežemo na pol in jih izdolbemo. Naribamo korenček, paradižnik in papriko dobro umijemo in narežemo na manjše koščke. Če uporabljamo sir, ga naribamo.

2

Ajdovo kašo, korenček, paradižnik, papriko in domačo zelenjavno mešanico ali biogeto zmešamo v večji skledi. Dobljeno zmes napolnimo v bučke (po vrhu posujemo malo naribanega sira, če ga uporabljamo).

3

Bučke pečemo na 180°C, okoli 30 minut.

Še več receptov za vas

    Veganski parmezan

    Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.

    Preberi več

    Ratatouille

    Z vami preprosto moramo deliti ta božanski ratatouille, ki smo ga naredili za vikend! Verjemite, res se splača malce dlje ”viseti” v kuhinji! Za še bolj slasten rezultat vam priporočamo, da uporabite ekološko zelenjavo brez pesticidov iz naše trgovinice.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]