Print Options:

Polnjene bučke z ajdovo kašo

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura

Imate preveč bučk in ne veste, kako še bi jih pripravili? Okusne in nasitne ladjice iz bučk, polnjene z ajdovo kašo in zelenjavo bodo to težavo odpravile.

 2 srednje veliki bučki
 50 g ajdove kaše
 1 paradižnik
 1 korenček
 1 paprika
 Zelenjavna mešanica (sveža ali suha)
 (Feta sir)
1

Za začetek skuhamo ajdovo kašo. Bučke prerežemo na pol in jih izdolbemo. Naribamo korenček, paradižnik in papriko dobro umijemo in narežemo na manjše koščke. Če uporabljamo sir, ga naribamo.

2

Ajdovo kašo, korenček, paradižnik, papriko in domačo zelenjavno mešanico ali biogeto zmešamo v večji skledi. Dobljeno zmes napolnimo v bučke (po vrhu posujemo malo naribanega sira, če ga uporabljamo).

3

Bučke pečemo na 180°C, okoli 30 minut.