fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Brezglutenske palačinke

Brezglutenske palačinke so zelo enostavno pripravljene, hitro prebavljive in zelo okusne - vaš trebušček vam bo v vseh aspektih hvaležen. :)

Sestavine

Za 9 palačink potrebujemo
 2 jajci
 Ščepec soli
 300 ml riževega ali ovsenega mleka
 8 žlic riževe moke
 Kokosova maščoba, ričkovo ali repičino olje
 Domača marmelada, Rok's arašidevo ali mandljevo maslo,...

Navodila

1

Zmešamo dve jajci s ščepcem himalajske soli ali solnega cveta

2

Dodamo 300 ml riževega ali ovsenega mleka in zopet zmiksamo, približno 2 minuti, dokler se sestavine lepo ne povežejo med sabo.

3

Dodamo 8 zvrhanih jušnih žlic ekološke riževe moke in postopek ponovim

4

V ponvi segrejemo malo čajno žličko kokosove maščobe. Ko je ta dovolj segreta v ponev vlijemo prvo zajemalko pripravljene mešanice. Ne ustrašite se, ker je struktura boj puhasta in se po ponvi ne razlije tako lepo, kot navadne palačinke. Tudi težje se obrnejo, zato ne priporočamo postopka obračanja palačink z metanjem. Priporočamo, da jo popečete na srednji jakosti in palačinko previdno obrnete z obračalko, saj so zelo krhke.

5

Pri vsaki naslednji palačinki, je obvezno potrebno, da preden maso zlijete v ponev, jo z zajemalko res dobro premešate, saj se moka usede na dno posode.

6

Ko so palačinke pečene, jih lahko nadevate z slanim ali sladkim nadevom. Mi jih imamo najraje z domačo marmelado ali Rokovim arašidovim in madljevim maslom.

Še več receptov za vas

    Slastna paradižnikova omaka

    Paradižnikova omaka je vsestranska omaka, ki jo lahko uporabimo marsikje v kuhinji, saj je osnovna sestavina marsikatere jedi, sploh italijanskih. Vsak kuhar zato nujno potrebuje odličen recept paradižnikove omake, s katero bo lahko navdušil že, ko jo bo samo ponudil s testeninami.

    Preberi več

    Božanska lečina juha

    Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha – leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo – za po vrhu pa je še okusna!

    Preberi več

    Kakijeva skledica

    Kaki je naš najljubši zimski sadež, in spodobi se, da ga pripravljamo na 1001 način. Tokrat ga je Barbara pripravila kot slastno malico, ki jo z lahkoto pripravimo tudi za v službo ali šolo.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!