
Fižolova juha
Okusna in zdrava fižolova juha, s katero boste siti še nekaj ur po obroku.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Moko zalijemo z mlekom in zmešamo v gosto zmes. Dodamo mineralno vodo. Zmešamo in pustimo stati 1 uro v hladilniku. Kurkumo raztopimo v mlačni vodi in dodamo zmesi za palačinke. Dodamo sol, cimet, naribano limonino lupinico.
Vse skupaj zmešamo v tekočo zmes za palačinke in spečemo (masa mora biti brez grudic).
Palačinke namažemo s poljubnim namazom. Po želji lahko po namazu razporedimo še koščke banane ali drugega sadja ter dodamo sladko smetano.
Okusna in zdrava fižolova juha, s katero boste siti še nekaj ur po obroku.
Mala razvajanja na koncu dneva veljajo največ. Barbara je tokrat pripravila puhasto kremo iz matche in čičerikine vode, aquafabe.
Sladica naše mladosti, ki nam ob vsakem grižljaju v spomin prikliče babičino kuhinjo in njen nasmejan obraz. 🙂
Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)