fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Juha z lisičkami in krompirjem

Juhic ni nikoli dovolj, lisičk pa prav tako ne! Pripravite si enostavno juho z lisičkami, ki vam bo ogrelo telo in srce.

Skupni čas30 min

Sestavine

 3 srednje veliki krompirji
 1 srednje velika čebula
 2 stroka česna
 2 korenčka
 1 skodelica lisičk (sveže ali zamrznjene)
 2 litra vode
 Peteršilj
 Čemaž
 Šetraj, majaron, sol, poper
 Paradižnikova mezga
 2 žlici repičinega olja
 2 žlici olivnega olja
 (Kisla smetana)

Navodila

1

V veliki posodi na repičnem olju prepražimo čebulo da postekleni. Dodamo na koleščke narezano korenje in kakšno minuto pražimo. Dodamo na majhne kocke narezan krompir, dobro premešamo.

2

Dodamo sesekljan česen in pražimo, dokler ne zadiši. Potresemo s šetrajem, majaronom ter dodamo malo domače paradižnikove mezge. Premešamo in dodamo sveže ali zmrznjene lisičke, jih malo prepražimo in vse skupaj zalijemo z vročo vodo. Solimo in popramo po okusu ter kuhamo približno 20 minut.

3

Ko je juha kuhana, ji dodamo sesekljan peteršilj in 1 olivno olje. Postrežemo z dobrim kruhom in kislo smetano (po želji).

Še več receptov za vas

    Božanska lečina juha

    Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha – leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo – za po vrhu pa je še okusna!

    Preberi več

    Brokolijeva juha

    Poleg špinače je brokoli ena od redkih vrst zelenjave, ki vsebuje veliko količino koencima Q10, antioksidanta, ki ima preventivno funkcijo pri varovanju srca. Varujte svoje srce, pojejte malo Barbarine brokolijeve juhe. 🙂

    Preberi več

    Grahova juha

    Grah je vrtna zelenjava, ki vsebuje največ beljakovin in je zato idealen za športnike. Vsebuje tudi mnogo vlaknin, vitamina A, vse vrste vitamina B, vitamin C ter cink, fosfor, kalij, magnezij in železo. Priporočamo, da to Barbarino juhico zajemate z največjo žlico, ki jo premore vaša kuhinja. 🙂

    Preberi več

    Kumarični gaspačo z lubenico

    Na vroč poletni dan se prileže nekaj hladnega. Ta gaspačo s kumaro in lubenico je zelo lahek, osvežilen, poleg tega pa je še prava paša za oči. S tem gaspačom pa se boste še poskrbeli, da boste poleti dobro hidrirani.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]