Print Options:

Juha z lisičkami in krompirjem

Za število oseb1 porcijaSkupni čas30 min

Juhic ni nikoli dovolj, lisičk pa prav tako ne! Pripravite si enostavno juho z lisičkami, ki vam bo ogrelo telo in srce.

 3 srednje veliki krompirji
 1 srednje velika čebula
 2 stroka česna
 2 korenčka
 1 skodelica lisičk (sveže ali zamrznjene)
 2 litra vode
 Peteršilj
 Čemaž
 Šetraj, majaron, sol, poper
 Paradižnikova mezga
 2 žlici repičinega olja
 2 žlici olivnega olja
 (Kisla smetana)
1

V veliki posodi na repičnem olju prepražimo čebulo da postekleni. Dodamo na koleščke narezano korenje in kakšno minuto pražimo. Dodamo na majhne kocke narezan krompir, dobro premešamo.

2

Dodamo sesekljan česen in pražimo, dokler ne zadiši. Potresemo s šetrajem, majaronom ter dodamo malo domače paradižnikove mezge. Premešamo in dodamo sveže ali zmrznjene lisičke, jih malo prepražimo in vse skupaj zalijemo z vročo vodo. Solimo in popramo po okusu ter kuhamo približno 20 minut.

3

Ko je juha kuhana, ji dodamo sesekljan peteršilj in 1 olivno olje. Postrežemo z dobrim kruhom in kislo smetano (po želji).