
Muffini z jagodami in rabarbaro
Kombinacija jagode in rabarbare, združene v rahlem testu, spečenem do perfekcije… nikoli ne razočara.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Čokolado razlomimo in stopimo v vodni kopeli.
Vmešamo jo v ohlajen kostanjev pire, dodamo mascarpone in dve žlici ruma. Škatlast model (24 x 10 cm) obložimo s folijo za živila.
Piškote pomakamo v mešanico preostalega ruma, mleka in višnjevega soka. Dno modela obložimo s plastjo piškotov, pokrijemo jih s plastjo kostanjeve kreme, naložimo višnje in ponovno obložimo s plastjo piškotov.
Sladko smetano stepemo z vanilijevim sladkorjem in jo položimo na vrh piškotov. Čezenj potresemo čokolado v prahu.
Pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik. Postrežemo ohlajeno.
Kombinacija jagode in rabarbare, združene v rahlem testu, spečenem do perfekcije… nikoli ne razočara.
Jabolčna pita, oz. ”jabolčni štrudl” je zelo priljubljena sladica pri Slovencih. Si upate pripraviti malce drugačno različico te popularne sladice?
Puhasta čokoladna krema v veganski različici – ja, vse se da, če se hoče. 🙂
Naslov recepta že vse pove – mi lahko dodamo le, da sigurno ne boste pojedli le enega kosa.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)