
Korenčkova juha
Kar nasmeh se nam nariše na obrazu, ko vidimo to čudovito oranžno kremno juhico, ki ni le zelo dobra, ampak je tudi prava vitaminska bomba.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Moko, vinski kamen, sol in 1 žlico olivnega olja zmešamo skupaj.
Počasi dodajamo mineralno vodo in dobro zmešamo (najbolje z leseno kuhalnico ali kar z rokami). Testo je bolj tekoče kot pri kvašenem kruhu, zato naj vas to ne preplaši.
Pečico ogrejemo na 200°C. Modelni pekač pomažemo z žlico olivnega olja in vanj vlijemo testo.
Po želji lahko čez posujemo semena in jih malo poteptamo v testo.
Pečemo približno 1 uro, dokler kruh lepo ne naraste in se naredi hrustljava skorjica. Po peki kruh zavijemo v bombažno krpo dokler se ne shladi.
Kar nasmeh se nam nariše na obrazu, ko vidimo to čudovito oranžno kremno juhico, ki ni le zelo dobra, ampak je tudi prava vitaminska bomba.
Nasitna lečina štruca, ki bo lahko služila kot vaša glavna jed pri božični pojedini… ali pa si jo boste privoščili kar sami – še pekaču v družbi dobrega filma. 🙂 Vsestranskost je njena vrlina!
Veganska alternativa nam vsem znani sladici in kraljici decembrskih praznovanj – orehovi potici!
Super enostavni polpetki, ki jih lahko pripravite praktično poleg vsake jedi (no, odsvetujemo, da jih postrežete skupaj s sladico).
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)