fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Nekvašen pirin kruh

Če prisegate na domačo peko kruha in želite poskusiti nekaj novega, je ta recept za vas!

Čas priprave20 minČas kuhanja1 uraSkupni čas1 ura 20 min

Sestavine

 400 g pirine moke ekološke kmetije Rengeo
 200 ml mineralne vode
 1 vrečka vinskega kamna
 2 žlica olivnega olja
 Ščepec soli (po želji)
 Pest različnih semen ( laneno seme, sezam, sončnično seme, bučna semena,… po želji)

Navodila

1

Moko, vinski kamen, sol in 1 žlico olivnega olja zmešamo skupaj.

2

Počasi dodajamo mineralno vodo in dobro zmešamo (najbolje z leseno kuhalnico ali kar z rokami). Testo je bolj tekoče kot pri kvašenem kruhu, zato naj vas to ne preplaši.

3

Pečico ogrejemo na 200°C. Modelni pekač pomažemo z žlico olivnega olja in vanj vlijemo testo.

4

Po želji lahko čez posujemo semena in jih malo poteptamo v testo.

5

Pečemo približno 1 uro, dokler kruh lepo ne naraste in se naredi hrustljava skorjica. Po peki kruh zavijemo v bombažno krpo dokler se ne shladi.

Še več receptov za vas

    Štruklji z mladimi koprivami

    Se vam je v otroštvu kdaj zgodilo, da ste se, sploh ne veste kako, zakotalili v koprive? Z našimi okusnimi štruklji se koprivam lahko maščujete za vse boleče otroške dni (pa še nesramno dobri in zdravi so)!

    Preberi več

    Bučni vaflji

    Priljubljena belgijska sladica/zajtrk z Barbarinim jesenskim pridihom. Brez skrbi, če nimate pekača za vaflje! Barbara pravi, da iz testa lahko naredite tudi ameriške palačinke!

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]