fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Štruklji z mladimi koprivami

Se vam je v otroštvu kdaj zgodilo, da ste se, sploh ne veste kako, zakotalili v koprive? Z našimi okusnimi štruklji se koprivam lahko maščujete za vse boleče otroške dni (pa še nesramno dobri in zdravi so)!

Skupni čas1 ura

Sestavine

Testo
 200 g polnovredne pšenične ali pirine mokelahko tudi brezglutenske moke
 150 ml mlačne vode
 Ščep soli
 ½ žličke limoninega soka
Nadev
 200 g tofuja
 200 g blanširanih mladih koprivnih listov
 Zeliščna sol
 Drobtine
 Kokosovo olje

Navodila

1

V mešalniku zmešamo moko, vodo, sol in limonin sok. Ko se testo loči od posode in je svetleče gladko, hlebček pokrijemo in ga pustimo počivati 30 minut.

2

Blanširane koprive in tofu zmešamo s paličnim mešalnikom in solimo z zeliščno soljo.

3

Testo raztegnemo na primerno velikost, ga namažemo z oljem in nadevom, zavijemo v prtičke in kuhamo v slanem kropu 15 minut. Rolice vzamemo iz vode in na deski pustimo, da se malo ohladijo.

4

Prtičke odvijemo, štruklje razrežemo na primerne koščke, jih damo v servirno posodo in posujemo z drobtinicami, ki smo jih malo prepražili na teflonski ponvi, nato pa jim dodali dve žlici kokosovega masla brez vonja.

Še več receptov za vas

    Teranova mešanica

    Naša Barbara ponuja recept za marmelado, ki je polna antioksidantov in železa. Odlična je za vse, ki se borite s slabokrvnostjo (pa še nesramno dobra je)!

    Preberi več

    Rahli slivovi cmoki

    Zima počasi, a vztrajno že trka na vrata – zadnji topli sončni žarki se poslavljajo, drevesa pa se šibijo pod težo sočnih sadežev. Če ne veste, kam z vsemi slivami, poskusite naš recept slivovih cmokov – ti so rahli, okusni in hitri za pripravo. Lahko jih tudi zmrznete, in dodate v svojo ozimnico.

    Preberi več

    Hokaido latte

    V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!