Print Options:

Štruklji z mladimi koprivami

Testo
 200 g polnovredne pšenične ali pirine mokelahko tudi brezglutenske moke
 150 ml mlačne vode
 Ščep soli
 ½ žličke limoninega soka
Nadev
 200 g tofuja
 200 g blanširanih mladih koprivnih listov
 Zeliščna sol
 Drobtine
 Kokosovo olje
1

V mešalniku zmešamo moko, vodo, sol in limonin sok. Ko se testo loči od posode in je svetleče gladko, hlebček pokrijemo in ga pustimo počivati 30 minut.

2

Blanširane koprive in tofu zmešamo s paličnim mešalnikom in solimo z zeliščno soljo.

3

Testo raztegnemo na primerno velikost, ga namažemo z oljem in nadevom, zavijemo v prtičke in kuhamo v slanem kropu 15 minut. Rolice vzamemo iz vode in na deski pustimo, da se malo ohladijo.

4

Prtičke odvijemo, štruklje razrežemo na primerne koščke, jih damo v servirno posodo in posujemo z drobtinicami, ki smo jih malo prepražili na teflonski ponvi, nato pa jim dodali dve žlici kokosovega masla brez vonja.