fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Polenta s tofujem in gobami

Okusno tradicionalno slovensko kosilo na malo manj tradicionalen način.

Skupni čas40 min

Sestavine

 200 g koruznega zdroba
 300 g gob (jurčki, lisičke, šampinjoni,...)
 200 g tofuja
 Strok česna
 2 pora
 2 žlici repičnega olja
 Pol šopka peteršilja
 Pol šopka kopra
 2 žlici belega vina (suho)
 250 ml zelenjavne juhe
 2 žlički koruznega škroba
 50 ml (rastlinske) sladke smetane
 150 ml vode
 1 žlica sojine omake
 Sol in poper

Navodila

1

Polento skuhamo. Očistimo gobe in narežemo na primerno velike kose. Tofu narežemo na drobne kocke, česen in por pa nasesekljamo. Drobno nasesekljamo tudi peteršilj in koper.

2

Segrejemo olje in na njem prepražimo por, dodamo česen in hitro popražimo. Potem dodamo najprej gobe, pražimo nekaj minut, nato pa še tofu in pražimo 5 minut. Zalijemo z belim vinom, dolijemo juho, vmešamo zelišča in vse skupaj kuhamo nekaj minut.

3

Koruzni škrob gladko zmešamo z dvema žlicama hladne vode. Smetano zmešamo z vodo in dodamo h gobovi omaki, nato dodamo še razpuščen škrob. Na hitro zavremo in odstavimo ter začinimo s sojino omako, soljo in poprom.

4

Na krožnike serviramo polento s pripravljeno gobovo omako, poljubno okrasimo in ponudimo.

Še več receptov za vas

    Špargljeva pita

    Šparglji, oziroma beluši so res nekaj posebnega, saj prečiščujejo telo (čistijo ledvice, mehur, sečne kanale, kri, črevesje in jetra) in vsebujejo vitamine in minerale kot so fosfor, žveplo, kalcij, magnezij, železo, baker, cink, mangan, jod, vitamin C, B-kompleks, vitamin E in vitamin A. Poskusite jih še v naši piti!

    Preberi več

    Brokolijeva juha

    Poleg špinače je brokoli ena od redkih vrst zelenjave, ki vsebuje veliko količino koencima Q10, antioksidanta, ki ima preventivno funkcijo pri varovanju srca. Varujte svoje srce, pojejte malo Barbarine brokolijeve juhe. 🙂

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!