Print Options:

Polenta s tofujem in gobami

Za število oseb1 porcijaSkupni čas40 min

Okusno tradicionalno slovensko kosilo na malo manj tradicionalen način.

 200 g koruznega zdroba
 300 g gob (jurčki, lisičke, šampinjoni,...)
 200 g tofuja
 Strok česna
 2 pora
 2 žlici repičnega olja
 Pol šopka peteršilja
 Pol šopka kopra
 2 žlici belega vina (suho)
 250 ml zelenjavne juhe
 2 žlički koruznega škroba
 50 ml (rastlinske) sladke smetane
 150 ml vode
 1 žlica sojine omake
 Sol in poper
1

Polento skuhamo. Očistimo gobe in narežemo na primerno velike kose. Tofu narežemo na drobne kocke, česen in por pa nasesekljamo. Drobno nasesekljamo tudi peteršilj in koper.

2

Segrejemo olje in na njem prepražimo por, dodamo česen in hitro popražimo. Potem dodamo najprej gobe, pražimo nekaj minut, nato pa še tofu in pražimo 5 minut. Zalijemo z belim vinom, dolijemo juho, vmešamo zelišča in vse skupaj kuhamo nekaj minut.

3

Koruzni škrob gladko zmešamo z dvema žlicama hladne vode. Smetano zmešamo z vodo in dodamo h gobovi omaki, nato dodamo še razpuščen škrob. Na hitro zavremo in odstavimo ter začinimo s sojino omako, soljo in poprom.

4

Na krožnike serviramo polento s pripravljeno gobovo omako, poljubno okrasimo in ponudimo.