
Matcha oblaček
Mala razvajanja na koncu dneva veljajo največ. Barbara je tokrat pripravila puhasto kremo iz matche in čičerikine vode, aquafabe.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Kozice vzamemo iz skrinje in jih pustimo, da se malce odtajajo, nato jih splaknemo.
V ponvi segrejemo malo olja, dodamo čebulo, jo malce prepražimo, nato dodamo seskljan česen in vse skupaj dobro prepražimo. Dodamo kozice in začimbe ter kuhamo toliko časa, da spustijo vodo in se prekuhajo.
Ko tekočina v ponvi povre, dodamo sesekljano bučko (na čimbolj drobne koščke) in kuhamo okoli 15 minut.
Nato vse skupaj malce zalijemo z belim vinom (npr. Malvazijo) in pustimo, da zavre.
Ta čas skuhamo pirine valjane rezance, jih odcedimo in jim dodamo malo oljčnega olja.
NASVET: K jedi se dobro poda prej omenjeno vino Malvazija vinarja Plahuta. Namesto pirinih rezancev lahko uporabimo katerekoli testenine, tudi brezglutenske!
Mala razvajanja na koncu dneva veljajo največ. Barbara je tokrat pripravila puhasto kremo iz matche in čičerikine vode, aquafabe.
Veganski tatarski biftek ali namaz iz leče je izredno enostavno pripraviti in bo navdušil tudi tiste, ki prisegajo le na tistega pravega iz mesa.
Recept za popolne brezglutenske brownije, ki vam ne bodo vzeli veliko časa, vas bodo pa vsekakor navdušili s svojim okusom! Prepričajte se sami!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)