Naj v vašem domu zadiši po morski hrani, kuhani v belem vinu!
Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Kozice vzamemo iz skrinje in jih pustimo, da se malce odtajajo, nato jih splaknemo.
V ponvi segrejemo malo olja, dodamo čebulo, jo malce prepražimo, nato dodamo seskljan česen in vse skupaj dobro prepražimo. Dodamo kozice in začimbe ter kuhamo toliko časa, da spustijo vodo in se prekuhajo.
Ko tekočina v ponvi povre, dodamo sesekljano bučko (na čimbolj drobne koščke) in kuhamo okoli 15 minut.
Nato vse skupaj malce zalijemo z belim vinom (npr. Malvazijo) in pustimo, da zavre.
Ta čas skuhamo pirine valjane rezance, jih odcedimo in jim dodamo malo oljčnega olja.
NASVET: K jedi se dobro poda prej omenjeno vino Malvazija vinarja Plahuta. Namesto pirinih rezancev lahko uporabimo katerekoli testenine, tudi brezglutenske!