fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Jesenski bučni muffini

Buče so jeseni res na vsakem koraku. Buča tu, buča tam, bučo rad/a tudi v želodčka dam! :) Poglejte, kaj je naša Barbara pripravila tokrat.

Skupni čas1 ura 20 min

Sestavine

 ½ skodelice ajdove moke
 ½ skodelice prosene moke
 ½ skodelice sladila po željiMi smo uporabili Eritritol
 1 žlička vinskega kamna
 ½ žličke sode bikarbone
 1 žlička mletega kardamoma
 1 žlička naribane pomarančne lupinice
 ¼ žličke soli
 1 skodelica bučnega pireja
  skodelice kokosovega jogurta
  skodelice rastlinskega napitka
 1 žlička vanilijevega ekstrakta
 ½ skodelice kokosovega olja
Veganska karamela
 ½ skodelice indijskih oreščkov
 ½ skodelice sončničnih semen
 Sok polovice pomaranče
 1 žlica limoninega soka
 Ščep soli
 1 žlica orehovega oljaLahko tudi lanenega olja
 4 datljeLahko tudi 2 žlici agavinega sirupa
 Rastlinski napitek
 Voda

Navodila

1

Pečico segrejemo na 170°C. Obe moki presejemo.
Pripravimo bučni pire: Bučo skuhamo v manjši količini vode. Ko je skuhana odcedimo vodo in bučo gladko pretlačimo.

2

V dveh različnih posodah zmešamo skupaj vse suhe sestavine in vse mokre sestavine. Nato suhe in mokre sestavine zmešamo skupaj.

3

Maso nalijemo v pekač za muffine. Naša Barbara uporablja silikonske modelčke, ki jih vstavi v pekač. Če tega nimate, pekač za muffine premažite z oljem in posujte z malo moke (da se muffini ne sprimejo s pekačem), ali pa v pekač vmestite papirčke za muffine.

4

Muffine pečemo 50 minut. Ko so pečeni počakamo okoli 10 minut, da se malo ohladijo, preden jih damo ven iz pekača.

5

Pečene muffine prelijemo z našo najljubšo marmelado, ali pa z vegansko karamelo.

Veganska karamela
6

Indijske oreščke in sončnična semena namočimo vsaj za 2 uri. Nato jih splaknemo pod tekočo vodo in jih damo v blender.

7

V blender dodamo vse ostale sestavine razen rastlinskega napitka in vode. Ti dve sestavini dodajamo postopno, dokler ne dobimo lepe tekoče kremne strukture.

Še več receptov za vas

    Rahli slivovi cmoki

    Zima počasi, a vztrajno že trka na vrata – zadnji topli sončni žarki se poslavljajo, drevesa pa se šibijo pod težo sočnih sadežev. Če ne veste, kam z vsemi slivami, poskusite naš recept slivovih cmokov – ti so rahli, okusni in hitri za pripravo. Lahko jih tudi zmrznete, in dodate v svojo ozimnico.

    Preberi več

    Vanilijevi muffini z malinami in borovnicami

    Poznate ta občutek v nedeljo popoldne, ko so vse trgovine že zdavnaj zaprte, vam pa kar naenkrat zapaše nekaj sladkega? Brez skrbi, niste edini – nam se je to zgodilo ta vikend, zato smo se odločili speči muffine. Ker pa ne želimo najboljših receptov zadržati samo zase, ga z veseljem delimo še z vami!

    Najboljša stvar teh muffinov? Recept je enostaven, brez živalskih produktov in resnično poteši tisto nedeljsko željo po sladkem. Prepričajte se sami!

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]