
Domača juha iz kopriv
Brez juhic nam živeti ni, sploh če so tako fotogenične in okusne, kot je tale!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Pečico segrejemo na 200°C.
Mleta lanena semena prelijemo s 3 žlicami vode in pustite stati 10 minut. V tem času se bodo semena napihnila in nastala bo homogena zmes.
Vse sestavine zmešamo v multipraktiku in jih prelijemo v poljubne modelčke.
Muffine pečemo v ogreti pečici 25 minut.
Ko so muffini pečeni jih premažemo bodisi z medom, bodisi s poljubno marmelado ali pa jih prelijemo s stopljeno čokolado in okrasimo z narezanimi mandlji.
Brez juhic nam živeti ni, sploh če so tako fotogenične in okusne, kot je tale!
V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.
Lahki in okusni zelenjavni polpeti, ki se odlično obnesejo tako sveže pečeni, kot hladni; kot malica na delovnem mestu s skledo solate ali kot večerni prigrizek skupaj z doma narejeno guacamole omako.
Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha – leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo – za po vrhu pa je še okusna!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)