Ste naveličani klasične italijanske panna cotte z gozdnimi sadeži? Potem je čas za zimsko različico! Zakaj? Ker imamo radi sezonsko (in lokalno). :) V teh deževnih jesenskih dneh naj vam kot Sonce zažari kakijeva panna cotta. Hvala za recept, David!
V kozico vlijemo mleko in dodamo vse sestavine, razen kakijev.
Mešamo dokler ne zavre. Nato zmanjšamo ogenj in ob rahlem vretju kuhamo še 5minutk. Ob tem stalno mešamo. Odstavimo iz štedilnika.
Kozarčke, v katerih bomo servirali oz. jih bomo uporabili za model, prej splaknemo z mrzlo vodo, da ne počijo. Tekočino vlijemo v kozarčke, počakamo da se malo ohladijo in jih postavimo v hladilnik za eno urco oz. dokler se tekočina ne strdi.
Pred serviranjem olupimo kakije in jih zmiksamo.
Sladico lahko serviramo v kozarčku ali na krožniku. Če panna cotta ne bo šla ven iz kozarčka, si lahko pomagamo s konico noža tako, da samo podrsamo ob notranjim robom kozarca in zagotovo bo padla ven. V tem primeru jo s kakiji prelijmo na krožniku. Pol čez kaki in pol zraven.
In to je to. Sledi uživanje ob sladici. :)