
Curry veganska juha
Curry juhica, ali kot ji Barbara rada pravi – božanska, ker poboža vse brbončice. Popolna izbira za hladne in mokre jesenske dni, ko paše malo toplega crkljanja. 🙂
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Zeleno in peteršiljev koren narežemo na kocke in skuhamo v vodi, ki smo ji dodali limonin sok in sol.
Ko je zelenjava skuhana jo precedimo in zmiksamo.
Na maslu malo zarumenimo moko, zalijemo z juho v kateri se je kuhala zelenjava, dodamo še ostalo juho in pretlačeno zelenjavo. Dodamo še vse začimbe ter vreti 8 minut.
Na koncu dodamo še smetano in malce masla za boljši okus. Okrasimo s peteršiljem ali drobnjakom.
NASVET: Namesto moke lahko uporabite 1 žlico koruznega škroba zmešanega z 2 žlicama vode. Tudi ta mešanica bo lepo zgostila juhico, hkrati pa bo postala še brezglutenska! :)
Curry juhica, ali kot ji Barbara rada pravi – božanska, ker poboža vse brbončice. Popolna izbira za hladne in mokre jesenske dni, ko paše malo toplega crkljanja. 🙂
Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!
Okusna in zdrava fižolova juha, s katero boste siti še nekaj ur po obroku.
Bučna hokaido juha je zelo enostavna za pripravo in se hkrati ponaša s svojo močno barvo.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)