Print Options:

Jesenski bučni muffini

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura 20 min

Buče so jeseni res na vsakem koraku. Buča tu, buča tam, bučo rad/a tudi v želodčka dam! :) Poglejte, kaj je naša Barbara pripravila tokrat.

 ½ skodelice ajdove moke
 ½ skodelice prosene moke
 ½ skodelice sladila po željiMi smo uporabili Eritritol
 1 žlička vinskega kamna
 ½ žličke sode bikarbone
 1 žlička mletega kardamoma
 1 žlička naribane pomarančne lupinice
 ¼ žličke soli
 1 skodelica bučnega pireja
  skodelice kokosovega jogurta
  skodelice rastlinskega napitka
 1 žlička vanilijevega ekstrakta
 ½ skodelice kokosovega olja
Veganska karamela
 ½ skodelice indijskih oreščkov
 ½ skodelice sončničnih semen
 Sok polovice pomaranče
 1 žlica limoninega soka
 Ščep soli
 1 žlica orehovega oljaLahko tudi lanenega olja
 4 datljeLahko tudi 2 žlici agavinega sirupa
 Rastlinski napitek
 Voda
1

Pečico segrejemo na 170°C. Obe moki presejemo.
Pripravimo bučni pire: Bučo skuhamo v manjši količini vode. Ko je skuhana odcedimo vodo in bučo gladko pretlačimo.

2

V dveh različnih posodah zmešamo skupaj vse suhe sestavine in vse mokre sestavine. Nato suhe in mokre sestavine zmešamo skupaj.

3

Maso nalijemo v pekač za muffine. Naša Barbara uporablja silikonske modelčke, ki jih vstavi v pekač. Če tega nimate, pekač za muffine premažite z oljem in posujte z malo moke (da se muffini ne sprimejo s pekačem), ali pa v pekač vmestite papirčke za muffine.

4

Muffine pečemo 50 minut. Ko so pečeni počakamo okoli 10 minut, da se malo ohladijo, preden jih damo ven iz pekača.

5

Pečene muffine prelijemo z našo najljubšo marmelado, ali pa z vegansko karamelo.

Veganska karamela
6

Indijske oreščke in sončnična semena namočimo vsaj za 2 uri. Nato jih splaknemo pod tekočo vodo in jih damo v blender.

7

V blender dodamo vse ostale sestavine razen rastlinskega napitka in vode. Ti dve sestavini dodajamo postopno, dokler ne dobimo lepe tekoče kremne strukture.