Buče so jeseni res na vsakem koraku. Buča tu, buča tam, bučo rad/a tudi v želodčka dam! :) Poglejte, kaj je naša Barbara pripravila tokrat.
Pečico segrejemo na 170°C. Obe moki presejemo.
Pripravimo bučni pire: Bučo skuhamo v manjši količini vode. Ko je skuhana odcedimo vodo in bučo gladko pretlačimo.
V dveh različnih posodah zmešamo skupaj vse suhe sestavine in vse mokre sestavine. Nato suhe in mokre sestavine zmešamo skupaj.
Maso nalijemo v pekač za muffine. Naša Barbara uporablja silikonske modelčke, ki jih vstavi v pekač. Če tega nimate, pekač za muffine premažite z oljem in posujte z malo moke (da se muffini ne sprimejo s pekačem), ali pa v pekač vmestite papirčke za muffine.
Muffine pečemo 50 minut. Ko so pečeni počakamo okoli 10 minut, da se malo ohladijo, preden jih damo ven iz pekača.
Pečene muffine prelijemo z našo najljubšo marmelado, ali pa z vegansko karamelo.
Indijske oreščke in sončnična semena namočimo vsaj za 2 uri. Nato jih splaknemo pod tekočo vodo in jih damo v blender.
V blender dodamo vse ostale sestavine razen rastlinskega napitka in vode. Ti dve sestavini dodajamo postopno, dokler ne dobimo lepe tekoče kremne strukture.