fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Grahova juha

Grah je vrtna zelenjava, ki vsebuje največ beljakovin in je zato idealen za športnike. Vsebuje tudi mnogo vlaknin, vitamina A, vse vrste vitamina B, vitamin C ter cink, fosfor, kalij, magnezij in železo. Priporočamo, da to Barbarino juhico zajemate z največjo žlico, ki jo premore vaša kuhinja. :)

Skupni čas45 min

Sestavine

 2 žlici olivnega olja
 ½ čebule
 2 stroka česna
 500 g graha (lahko zamrznjenega)
 1 jabolko
 1 žlica misaMiso je fermentirana pasta, ki lahko postane juha, namaz ali omaka
 Sol, poper
 1 pest svežega peteršiljaAli 1 žlička suhega peteršilja
 1 žlička origana
 ½ žličke timijana
 800 ml vode
 125 ml ovsene smetane za kuhanje

Navodila

1

Čebulo in česen nasesekljamo. V loncu segrejemo olivno olje in popražimo česen ter čebulo.

2

V lonec dodamo vse ostale sestavine in kuhamo, dokler vse sestavine niso kuhane.

3

Ko so vse sestavine lepo mehke in skuhane juho zblendamo in postrežemo. Ponudimo jo s krekerji in Ajdovo batino delikatese Kucha.

Še več receptov za vas

    Makovi muffini

    Šolski zvonec je že zazvonil in življenje počasi prehaja nazaj na ustaljene tire. Ja, tudi poletje nam počasi maha v slovo. Za tolažbo nam je naša Barbara pripravile te čudovite muffine, ki jih je že njej delala njena babica. 🙂

    Preberi več

    Kakijeva skledica

    Kaki je naš najljubši zimski sadež, in spodobi se, da ga pripravljamo na 1001 način. Tokrat ga je Barbara pripravila kot slastno malico, ki jo z lahkoto pripravimo tudi za v službo ali šolo.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]