
Juha iz rdeče pese
Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Čebulo celo sesekljamo. Polovico jo popražimo na ričkovem olju, polovico pa prihranimo za pozneje.
Zrezka potolčemo in ju začinimo s soljo in poprom. Na obeh straneh ju premažemo z gorčico in položimo na prepraženo čebulo. Premažemo ju s paradižnikovo mezgo in prekrijemo s preostalo čebulo.
Zalijemo z malo vode in tako na zmernem ognju dušimo vsaj 2 uri (lahko tudi več). Vmes po potrebi dolivamo po 500 ml vode.
Riž najprej malenkost popražimo na ričkovem olju. Zalijemo ga z dvema skodelicama in pol vode in zavremo. Ko zavre ga še 20 minut kuhamo na zmernem ognju. Proti koncu vmešamo sesekljan peteršilj.
Pred serviranjem na krožnik, lahko riž prej damo v malo šalčko in jo na krožniku obrnemo, da dobimo lepo okroglo obliko.
Za piko na i lahko čez vse naribate staran tolminski sir Kramar, ki s svojim slanasto–pikantnim okusom zelo paše k jedi. Ob jedi lahko postrežemo z refoškom Plahuta.
Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!
Super sočni, super okusni in super tradicionalni slovenski Ferdinandovi kolački!
Nam se kar sline pocedijo ob misli na ”taprav” balkanski prebranec. Ta recept vam bo uresničil vse vaše skrite balkansko obarvane kulinarične želje.
Bučna hokaido juha je zelo enostavna za pripravo in se hkrati ponaša s svojo močno barvo.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)