fbpx

Čoko kroglice z Rok’s peanutt butter sladoledom in vročo polivko

Čas priprave15 minČas kuhanja15 minSkupni čas30 min

Čokoladni posladek, ki ga ne boste morali nehati jesti. Nam ne verjamete? Kar poskusite sami... ampak zapomnite si, da smo vas opozorili.

Sestavine

 200 g čokolade za kuhanje
 Rok’s peanut butter sladoled
 1 čajna žlička sladkorja
 200 g svežih ali zmrznjenih malin (oz. sadja po želji)
 Voda
 Za izdelavo čokoladnih modelov bomo potrebovali silikonasto posodo s polkroglami ter metlico.

Navodila

1

V večji posodi zavremo vodo in vanjo položimo manjšo posodo v kateri bomo stopili čokolado. Ko je čokolaa stopljena, z njo na debelo premažemo silikonasto posodo. Pri mazanju pazimo na obrobo. Nato silikonasto posodo na hladno, dokler se čokolada popolnoma ne strdi.

2

Med tem časom pripravimo vročo polivko. Maline (oz. sadje, ki ste si ga izbrali), skupaj z 400 ml vode in eno žličko sladkorja oz. sladila po želji, zmešamo in damo na štedilnik. Mešamo ves čas, da se maline ne pričnejo zažigati. Ko se maline čisto razpustijo, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.

3

Ko je čokolada v silikonastih posodicah popolnoma strjena, čokoladne kroglice previdno odstranimo iz silikonaste posode. Pri serviranju na krožnik najprej naložimo pol žličke stopljene čokolade. Nato na čokolado postavimo spodnji del kroglice. V njo damo eno kepico Rok’s peanut butter sladoleda in prikrijemo z zgornjo plastjo kroglice. Tik pred serviranjem jo prelijemo z vročimi malinami.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine