Brezglutenske palačinke so zelo enostavno pripravljene, hitro prebavljive in zelo okusne - vaš trebušček vam bo v vseh aspektih hvaležen. :)
Zmešamo dve jajci s ščepcem himalajske soli ali solnega cveta
Dodamo 300 ml riževega ali ovsenega mleka in zopet zmiksamo, približno 2 minuti, dokler se sestavine lepo ne povežejo med sabo.
Dodamo 8 zvrhanih jušnih žlic ekološke riževe moke in postopek ponovim
V ponvi segrejemo malo čajno žličko kokosove maščobe. Ko je ta dovolj segreta v ponev vlijemo prvo zajemalko pripravljene mešanice. Ne ustrašite se, ker je struktura boj puhasta in se po ponvi ne razlije tako lepo, kot navadne palačinke. Tudi težje se obrnejo, zato ne priporočamo postopka obračanja palačink z metanjem. Priporočamo, da jo popečete na srednji jakosti in palačinko previdno obrnete z obračalko, saj so zelo krhke.
Pri vsaki naslednji palačinki, je obvezno potrebno, da preden maso zlijete v ponev, jo z zajemalko res dobro premešate, saj se moka usede na dno posode.
Ko so palačinke pečene, jih lahko nadevate z slanim ali sladkim nadevom. Mi jih imamo najraje z domačo marmelado ali Rokovim arašidovim in madljevim maslom.