Print Options:

Bananina presna torta s čokolado

Za število oseb1 porcijaČas priprave30 minSkupni čas30 min

Naslov recepta že vse pove - mi lahko dodamo le, da sigurno ne boste pojedli le enega kosa.

 150 g mandljev
 50 g ovsenih kosmičev
 6 žlic agavinega sirupa
 4 žlice stopljenega kokosovega olja
Čokolada
 50 g kakava v prahu
 10 žlic stopljenega kokosovega olja
 1 žlica agavinega sirupa
Bananin nadev
 100 g indijskih oreščkov
 2 banani
 3 žlice stopljenega kokosovega olja
 1 žlica limoninega soka
1

Prvo zmeljemo mandlje in ovsene kosmiče v fino moko, dodamo agavo in kokosovo olje. Dobro premešamo. Razporedimo v model za pite ali pekač za torte in oblikujemo približno 3 cm visok rob (model uporabljen v receptu je bill premera 20 cm). Postavimo v hladilnik in se lotimo priprave čokolade.

2

Čokoladno plast pripravimo tako, da stopljenemu kokosovemu olju vmešamo kakav v prahu in agavin sirup. Z metlico premešamo in enakomerno prelijemo po osnovi. Postavimo v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi.

3

Za bananin nadev v mešalniku najprej premešamo indijske oreščke v moko, dodamo kokosovo olje, limonin sok in na koščke narezani banani. Dobro premešamo in razporedimo prek čokoladne plasti.

4

Torto postavimo v hladilnik za dobro uro, da se nekoliko strdi.

Servirajte hladno!