
Žemljin narastek
Zanimiva sladica za takrat, ko vam ostane kruh, vi pa nimate srca, da bi ga vrgli v smeti. Mamljiv žemljin narastek vam bo tu priskočil na pomoč.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Fižol večkrat operite in ga namočite čez noč. Naslednji dan ga precedite, nalijte vodo, dodajte lovorov list in kuhajte na zmernem ognju s postopnim dolivanjem vode.
Na olju prepražite na drobno narezano čebulo, dodajte sladko rdečo paprio, nasekljan česen, mešanico suhih začimb, premešajte in umaknite iz ognja.
V ognjevarno ali lončeno posodo zlagajte plast čebule in plast fižola, posolite in poprajte ter postopek ponovite še enkrat.
Fižol vstavite v segreto pečico in pecite 20 minut na 200°C.
Zanimiva sladica za takrat, ko vam ostane kruh, vi pa nimate srca, da bi ga vrgli v smeti. Mamljiv žemljin narastek vam bo tu priskočil na pomoč.
Ste naveličani klasične italijanske panna cotte z gozdnimi sadeži? Potem je čas za zimsko različico! Zakaj? Ker imamo radi sezonsko (in lokalno). 🙂 V teh deževnih jesenskih dneh naj vam kot Sonce zažari kakijeva panna cotta. Hvala za recept, David!
Osvežilna pisana solatka, pri kateri se lahko igramo tudi s svojimi sestavinami – mi smo si zaželeli tako belega, kot rdečeka mladega zelja.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)