Falafli iz pečice
Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem – ideja tudi za vaše kosilo?
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Datlje namočimo v vodi in jih pustimo namočene 30 minut.
Ko jih odcedimo, jih skupaj s kokosom dobro zmeljemo v sekljalniku.
Dobljeni masi dodamo kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat dobro zmeljemo, da dobimo lepo gladko maso.
Maso oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač pokrit s peki papirjem.
Pekač postavimo v hladilnik, da se kroglice strdijo (jaz sem ga pustila čez noč v mrzli shrambi).
Pripravimo čokoladni preliv in kroglice v njem povaljamo.
Na koncu kroglice povaljamo še v kokosu. Dober tek!
OPOZORILO: kroglice hranite na hladnem.
Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem – ideja tudi za vaše kosilo?
Poleg špinače je brokoli ena od redkih vrst zelenjave, ki vsebuje veliko količino koencima Q10, antioksidanta, ki ima preventivno funkcijo pri varovanju srca. Varujte svoje srce, pojejte malo Barbarine brokolijeve juhe. 🙂
Cvetača in krompir se res odlično podata skupaj. Če pa v enačbo vključimo še korenček in sir, pa je rezultat res naravnost fantastičen.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)