Veganska orehova potica
Veganska alternativa nam vsem znani sladici in kraljici decembrskih praznovanj – orehovi potici!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
V pekač za muffine namestimo papirčke za muffine (oziroma silikonske modelčke). Rabarbaro in jagode očistimo in narežemo na majhne koščke. Hitro zmešamo moko, mandlje (dve žlici jih prihranite), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta.
Pečico ogrejemo na 180°C. Razžvrkljano jajce zmešamo z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in sadjem. Nato zmešamo mokre in suhe sestavine.
Z maso napolnemo modelčke in pečemo približno 25 minut. Ko so muffini pečeni, jih še nekaj minut pustimo v pekaču. Nato še vroče potresemo s preostalimi nasekljanimi mandlji.
Veganska alternativa nam vsem znani sladici in kraljici decembrskih praznovanj – orehovi potici!
Poznate ta občutek v nedeljo popoldne, ko so vse trgovine že zdavnaj zaprte, vam pa kar naenkrat zapaše nekaj sladkega? Brez skrbi, niste edini – nam se je to zgodilo ta vikend, zato smo se odločili speči muffine. Ker pa ne želimo najboljših receptov zadržati samo zase, ga z veseljem delimo še z vami!
Najboljša stvar teh muffinov? Recept je enostaven, brez živalskih produktov in resnično poteši tisto nedeljsko željo po sladkem. Prepričajte se sami!
Mala razvajanja na koncu dneva veljajo največ. Barbara je tokrat pripravila puhasto kremo iz matche in čičerikine vode, aquafabe.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)