fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Čoko kroglice z Rok’s peanutt butter sladoledom in vročo polivko

Čokoladni posladek, ki ga ne boste morali nehati jesti. Nam ne verjamete? Kar poskusite sami... ampak zapomnite si, da smo vas opozorili.

Čas priprave15 minČas kuhanja15 minSkupni čas30 min

Sestavine

 200 g čokolade za kuhanje
 Rok’s peanut butter sladoled
 1 čajna žlička sladkorja
 200 g svežih ali zmrznjenih malin (oz. sadja po želji)
 Voda
 Za izdelavo čokoladnih modelov bomo potrebovali silikonasto posodo s polkroglami ter metlico.

Navodila

1

V večji posodi zavremo vodo in vanjo položimo manjšo posodo v kateri bomo stopili čokolado. Ko je čokolaa stopljena, z njo na debelo premažemo silikonasto posodo. Pri mazanju pazimo na obrobo. Nato silikonasto posodo na hladno, dokler se čokolada popolnoma ne strdi.

2

Med tem časom pripravimo vročo polivko. Maline (oz. sadje, ki ste si ga izbrali), skupaj z 400 ml vode in eno žličko sladkorja oz. sladila po želji, zmešamo in damo na štedilnik. Mešamo ves čas, da se maline ne pričnejo zažigati. Ko se maline čisto razpustijo, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.

3

Ko je čokolada v silikonastih posodicah popolnoma strjena, čokoladne kroglice previdno odstranimo iz silikonaste posode. Pri serviranju na krožnik najprej naložimo pol žličke stopljene čokolade. Nato na čokolado postavimo spodnji del kroglice. V njo damo eno kepico Rok’s peanut butter sladoleda in prikrijemo z zgornjo plastjo kroglice. Tik pred serviranjem jo prelijemo z vročimi malinami.

Še več receptov za vas

    Cheesecake s čokolado

    Kdo pravi, da so sladice brez jajc in mleka nemogoče za pripravo in čisto brez okusa? Naš cheesecake je tu, da enkrat za vselej podre neresnične stereotipe rastlinske prehrane!

    Preberi več

    Veganski parmezan

    Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]