
Bučna juha z rdečo lečo
Buče so kar velika jesenska inspiracija naše Barbare. Zakaj ne bi bile, saj sta njihova vibrantna barva in okus res nekaj posebnega. Poleg tega pa so buče znani diuretik in pomagajo pri vnetju ledvic, ter sečnega mehurja.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Naribamo bučko in kumare, posolimo in pustimo, da spustijo odvečno vodo (okoli 15 minut).
Medtem pripravimo polento in ajdovo kašo. Skuhamo ju v razmerju 1:3 in sicer delež tekočine odmerimo tako, da je polovica vode in polovica rastlinskega mleka. Dodamo nasesekljan 1 strok česna, 1/2 čajne žličke soli in poper po okusu. Občasno premešamo.
Ko je skuhano, dodamo še 1 čajno žličko rastlinskega masla. Po potrebi še začinimo in dodamo poljubna zelišča (Barbara je dodala baziliko in origano). Skuhano polento s kašo predevamo v skodelice in pustimo, da se ohladi.
Ožamemo bučke in kumare. Na kokosovi maščobi prepraćimo 1/2 nasesekljane čebule, da postekleni.
Dodamo kumare in bučke, 2 stroka nasekljanega česna, nasekljan petršilj, origano. Postopno dodajamo vodo, da se vse lepo popraži. Dodamo rezino veganskega sira (lahko tudi nariban parmezan).
Ko je polenta ohlajena, se lepo izlušči iz modelčka. Serviramo skupaj s kumarčno omako in potresemo z semeni in sezamom.
Buče so kar velika jesenska inspiracija naše Barbare. Zakaj ne bi bile, saj sta njihova vibrantna barva in okus res nekaj posebnega. Poleg tega pa so buče znani diuretik in pomagajo pri vnetju ledvic, ter sečnega mehurja.
Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha – leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo – za po vrhu pa je še okusna!
Dobra ozimnica, še boljša zima – vsaj tako mislimo v Krajčku. Če smo jeseni dovolj pridni in si naredimo dovoljšno zalogo okusne hrane, pozimi sploh ne bomo pogrešali vseh dobrot, ki nam jih mati narava podarja poleti. Toplo priporočamo tudi to okisano solatko.
V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)