fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Polenta z ajdovo kašo in semeni.

V poletje smo že kar konkretno zakorakali in Barbara nam je tokrat ustvarila čudovito poletno kosilo. Naj se sezona kumar začne! :)

Čas priprave30 minČas kuhanja15 minSkupni čas45 min

Sestavine

 2 kumari
 1 bučka
 Rastlinsko mleko, npr. sojin napitek
 Voda
 Pol čebule
 3 stroke česna
 Sol, poper
 Vegi sirček
 1/2 skodelice instant polente
 1/2 skodelice ajdove kaše
 Rastlinsko maslo
 Kokosova maščoba
 Origano, bazilika, peteršilj
 Pest sončničih semen
 Pest bučnih semen
 Sezam

Navodila

1

Naribamo bučko in kumare, posolimo in pustimo, da spustijo odvečno vodo (okoli 15 minut).

2

Medtem pripravimo polento in ajdovo kašo. Skuhamo ju v razmerju 1:3 in sicer delež tekočine odmerimo tako, da je polovica vode in polovica rastlinskega mleka. Dodamo nasesekljan 1 strok česna, 1/2 čajne žličke soli in poper po okusu. Občasno premešamo.

3

Ko je skuhano, dodamo še 1 čajno žličko rastlinskega masla. Po potrebi še začinimo in dodamo poljubna zelišča (Barbara je dodala baziliko in origano). Skuhano polento s kašo predevamo v skodelice in pustimo, da se ohladi.

4

Ožamemo bučke in kumare. Na kokosovi maščobi prepraćimo 1/2 nasesekljane čebule, da postekleni.
Dodamo kumare in bučke, 2 stroka nasekljanega česna, nasekljan petršilj, origano. Postopno dodajamo vodo, da se vse lepo popraži. Dodamo rezino veganskega sira (lahko tudi nariban parmezan).

5

Ko je polenta ohlajena, se lepo izlušči iz modelčka. Serviramo skupaj s kumarčno omako in potresemo z semeni in sezamom.

Še več receptov za vas

    Grahova juha

    Grah je vrtna zelenjava, ki vsebuje največ beljakovin in je zato idealen za športnike. Vsebuje tudi mnogo vlaknin, vitamina A, vse vrste vitamina B, vitamin C ter cink, fosfor, kalij, magnezij in železo. Priporočamo, da to Barbarino juhico zajemate z največjo žlico, ki jo premore vaša kuhinja. 🙂

    Preberi več

    Svilnata juhica iz česnovih cvetov

    Vsi poznamo mlado čebulo, kaj pa mlad česen, oziroma bolj natančno, česnove cvetove? Večinoma spregledan dar narave, ki ga mi še kako radi pripravljamo! Kaj porečete na čudovito spomladansko juhico s česnovimi cvetovi?

    Preberi več

    Falafli iz pečice

    Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem – ideja tudi za vaše kosilo?

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]