fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Polenta z ajdovo kašo in semeni.

V poletje smo že kar konkretno zakorakali in Barbara nam je tokrat ustvarila čudovito poletno kosilo. Naj se sezona kumar začne! :)

Čas priprave30 minČas kuhanja15 minSkupni čas45 min

Sestavine

 2 kumari
 1 bučka
 Rastlinsko mleko, npr. sojin napitek
 Voda
 Pol čebule
 3 stroke česna
 Sol, poper
 Vegi sirček
 1/2 skodelice instant polente
 1/2 skodelice ajdove kaše
 Rastlinsko maslo
 Kokosova maščoba
 Origano, bazilika, peteršilj
 Pest sončničih semen
 Pest bučnih semen
 Sezam

Navodila

1

Naribamo bučko in kumare, posolimo in pustimo, da spustijo odvečno vodo (okoli 15 minut).

2

Medtem pripravimo polento in ajdovo kašo. Skuhamo ju v razmerju 1:3 in sicer delež tekočine odmerimo tako, da je polovica vode in polovica rastlinskega mleka. Dodamo nasesekljan 1 strok česna, 1/2 čajne žličke soli in poper po okusu. Občasno premešamo.

3

Ko je skuhano, dodamo še 1 čajno žličko rastlinskega masla. Po potrebi še začinimo in dodamo poljubna zelišča (Barbara je dodala baziliko in origano). Skuhano polento s kašo predevamo v skodelice in pustimo, da se ohladi.

4

Ožamemo bučke in kumare. Na kokosovi maščobi prepraćimo 1/2 nasesekljane čebule, da postekleni.
Dodamo kumare in bučke, 2 stroka nasekljanega česna, nasekljan petršilj, origano. Postopno dodajamo vodo, da se vse lepo popraži. Dodamo rezino veganskega sira (lahko tudi nariban parmezan).

5

Ko je polenta ohlajena, se lepo izlušči iz modelčka. Serviramo skupaj s kumarčno omako in potresemo z semeni in sezamom.

Še več receptov za vas

    Bučna juha z rdečo lečo

    Buče so kar velika jesenska inspiracija naše Barbare. Zakaj ne bi bile, saj sta njihova vibrantna barva in okus res nekaj posebnega. Poleg tega pa so buče znani diuretik in pomagajo pri vnetju ledvic, ter sečnega mehurja.

    Preberi več

    Božanska lečina juha

    Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha – leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo – za po vrhu pa je še okusna!

    Preberi več

    Vložena solata iz bučk

    Dobra ozimnica, še boljša zima – vsaj tako mislimo v Krajčku. Če smo jeseni dovolj pridni in si naredimo dovoljšno zalogo okusne hrane, pozimi sploh ne bomo pogrešali vseh dobrot, ki nam jih mati narava podarja poleti. Toplo priporočamo tudi to okisano solatko.

    Preberi več

    Hokaido latte

    V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]