V poletje smo že kar konkretno zakorakali in Barbara nam je tokrat ustvarila čudovito poletno kosilo. Naj se sezona kumar začne! :)
Naribamo bučko in kumare, posolimo in pustimo, da spustijo odvečno vodo (okoli 15 minut).
Medtem pripravimo polento in ajdovo kašo. Skuhamo ju v razmerju 1:3 in sicer delež tekočine odmerimo tako, da je polovica vode in polovica rastlinskega mleka. Dodamo nasesekljan 1 strok česna, 1/2 čajne žličke soli in poper po okusu. Občasno premešamo.
Ko je skuhano, dodamo še 1 čajno žličko rastlinskega masla. Po potrebi še začinimo in dodamo poljubna zelišča (Barbara je dodala baziliko in origano). Skuhano polento s kašo predevamo v skodelice in pustimo, da se ohladi.
Ožamemo bučke in kumare. Na kokosovi maščobi prepraćimo 1/2 nasesekljane čebule, da postekleni.
Dodamo kumare in bučke, 2 stroka nasekljanega česna, nasekljan petršilj, origano. Postopno dodajamo vodo, da se vse lepo popraži. Dodamo rezino veganskega sira (lahko tudi nariban parmezan).
Ko je polenta ohlajena, se lepo izlušči iz modelčka. Serviramo skupaj s kumarčno omako in potresemo z semeni in sezamom.