Bananina presna torta s čokolado

Bananina presna torta s čokolado

SESTAVINE

OSNOVA

  • 150 g mandljev
  • 50 g ovsenih kosmiček
  • 6 jž agavinega sirupa
  • 4 jž stopljenega kokosovega olja

ČOKOLADA

  • 50 g kakava v prahu
  • 10 jž stopljenega kokosovega olja
  • 1 jž agavinega sirupa

BANANIN NADEV

  • 100 g indijskih oreščkov
  • 2 banani
  • 3 jž stopljenega kokosovega olja
  • 1 jž limoninega soka

Vse sestavine dobite v trgovini Krajček.

PRIPRAVA

Bananina presna torta s čokolado

Prvo zmeljite mandlje in ovsene kosmiče v fino moko, dodajte agavo in kokosovo olje. Dobro premešajte. Razporedite v model za pite ali pekač za torte in oblikujte približno 3 cm visok rob (model uporabljen v receptu je bill premera 20 cm). Postavite v hladilnik in se lotite priprave čokolade.

Čokoladno plast pripravite tako, da stopljenemu kokosovemu olju vmešate kakav v prahu in agavin sirup. Z metlico premešajte in enakomerno prelijte po osnovi. Postavite v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi.

Za bananin nadev v mešalniku najprej premešajte indijske oreščke v moko, dodajte kokosovo olje, limonin sok in na koščke narezani banani. Dobro premešajte in razporedite prek čokoladne plasti.

Torto postavite v hladilnik za dobro uro, da se nekoliko strdi.

Servirajte hladno!  Pa dober tek.