Print Options:

Veganski tatarski biftek

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura

Veganski tatarski biftek ali namaz iz leče je izredno enostavno pripraviti in bo navdušil tudi tiste, ki prisegajo le na tistega pravega iz mesa.

  skodelice namočenih indijskih oreščkov
 ½ skodelice kuhane rjave ekološke leče
 ½ skodelice suhih vloženih paradižnikov (dobro odcejanih)
 1 manjša čebula
 1 česen
 ½ čajne žličke paprike v prahu
 1 čajna žlička kaper
 6 žlic olivnega olja
 Svež peteršilj
 Košček čilija
 2 manjši kisli kumarici
 Mleta kumina
 Sol in poper
1

V vodo namočimo indijske oreščke

2

Če slučajno nimamo vloženih paradižnikov, lahko uporabimo suhe paradižnike, katere prv tako namočimo v toplo vodo.

3

Pristavimo vodo za kuhanje leče in lečo skuhamo.

4

Narežemo čebulo, česen in kisli kumarici, peteršilj na grobo sesekljamo.

5

Ko je leča skuhana, jo odcedimo.

6

Prav tako dobro odcedimo indijske oreščke ter paradižnike. Lahko jih tudi popivnamo s papirjem.

7

Vse skupaj vstavimo v blender/mešalnik, dodamo preostanek vseh sestavin in dobro zmiksamo.

8

Dobimo čudovit namaz, ki bo zadostil še tako zahtevne gurmane – ne pričakujte okusa mesa.

Namaz lahko postrežemo s pečenim toastom ali kruhom. Po vrhu lahko posujete vložene kapre v kisu.

Pa dober tek.