Print Options:

Vanilijevi muffini z malinami in borovnicami

Za število oseb1 porcijaČas priprave25 minČas kuhanja25 minSkupni čas50 min

Poznate ta občutek v nedeljo popoldne, ko so vse trgovine že zdavnaj zaprte, vam pa kar naenkrat zapaše nekaj sladkega? Brez skrbi, niste edini – nam se je to zgodilo ta vikend, zato smo se odločili speči muffine. Ker pa ne želimo najboljših receptov zadržati samo zase, ga z veseljem delimo še z vami!

Najboljša stvar teh muffinov? Recept je enostaven, brez živalskih produktov in resnično poteši tisto nedeljsko željo po sladkem. Prepričajte se sami!

Za 12 muffinov potrebujemo
 370 g polnozrnate pšenične moke
 2 čajna žlička pecilnega praška
 1 čajna žlička soli
 225 g rjavega sladkorja
 170 ml olivnega olja
 300 ml poljubnega (nesladkanega) rastlinskega mleka
 2 čajna žlička jabolčnega kisa
 1 žlica vnilijevega ekstrata
 1 skodelica zamrznjenih borovnic
 1 skodelica zamrznjenih malin
1

Pečico segrejemo na 180°C in pripravimo pekač za muffine

2

V srednje veliki posodi zmešamo skupaj moko, pecilni prašek, sol in sladkor, ter vse skupaj dobro premešamo.

3

V drugo posodo zmešamo skupaj olje, rastlinsko mleko, kis in vanilijev ekstrakt.

4

V posodi s suhimi sestavinami naredimo luknjo na sredini, in vanjo vlijemo mokre sestavine.

5

Vse skupaj dobro premešamo, da nikjer več ne ostanejo suhi delci.

6

Dodajte borovnice in maline in parkrat premešajte, da se sadje lepo razporedi po celotni masi.

7

Z žlico napolnite pekač za muffine in glejte, da bo povsod enaka količina mase

8

Muffine dajte v že segreto pečico in pecite 25-30 minut, oziroma dokler ne postanejo lahne zlate barve.

9

Muffine dajte iz pečice in jih pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo (če jih boste premikali, ko bodo še topli, se bodo sesedli)