Šparglji z zeleno in prepeličjimi jajci
Vroče poletje kar kliče po lahkih in osvežilnih obrokih – naš recept šargljev je tako mamljiv, da ga nismo imeli srca zadržati le zase. Pa še ravno pravšnjo dozo vitaminčkov boste dobili!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Stročji fižol operemo in narežemo na majhne koščke ter kuhamo v slani vodi približno 15 minut. Kuhan fižol odcedimo, vodo pa prihranimo.
V kozico damo žlico oljčnega olja in polovico strtega česna. Na hitro prepražimo, da česen zadiši. Dodamo narezan paradižnik in dušimo minuto ali dve.
Nazadnje vmešamo kuhan stročji fižol, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri se je kuhal, in jed začinimo s preostankom česna ter s peteršiljem.
Vroče poletje kar kliče po lahkih in osvežilnih obrokih – naš recept šargljev je tako mamljiv, da ga nismo imeli srca zadržati le zase. Pa še ravno pravšnjo dozo vitaminčkov boste dobili!
Drobljenec rada pripravim v porcijske skodele.
Tako je že 3/4 serviran v lični embalaži, samo že jogurt na vrhu in obrok je nared.
Še topel drobljenec za hladna jutra ali hladen za malico v šoli/službi/na izletu.
Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem – ideja tudi za vaše kosilo?
Ste naveličani klasične italijanske panna cotte z gozdnimi sadeži? Potem je čas za zimsko različico! Zakaj? Ker imamo radi sezonsko (in lokalno). 🙂 V teh deževnih jesenskih dneh naj vam kot Sonce zažari kakijeva panna cotta. Hvala za recept, David!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)