Print Options:

Stročji fižol s paradižnikom

Za število oseb1 porcijaČas priprave10 minČas kuhanja20 minSkupni čas30 min

Mogoče najboljša poletna osvežilna solata, ki jo boste kdajkoli srečali!

 ½ kg stročjega fižola
 6 strokov česna
 Manjši šopek peteršilja
 3 sveži paradižniki
 Sol
1

Stročji fižol operemo in narežemo na majhne koščke ter kuhamo v slani vodi približno 15 minut. Kuhan fižol odcedimo, vodo pa prihranimo.

2

V kozico damo žlico oljčnega olja in polovico strtega česna. Na hitro prepražimo, da česen zadiši. Dodamo narezan paradižnik in dušimo minuto ali dve.

3

Nazadnje vmešamo kuhan stročji fižol, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri se je kuhal, in jed začinimo s preostankom česna ter s peteršiljem.