Print Options:

Praženi sladki mandlji

Za število oseb1 porcijaČas priprave20 minČas kuhanja25 minSkupni čas45 min

Zdrava različica doma praženih mandljev z agavinim sirupom, olivnim oljem, cimetom in eritritolom.
Zimsko razvajanje, vonj cimeta, karamele in mandljev.

 2 skodelici mandljev
 4 žlice agavinega sirupa
 Sol
 2 žlici olivnega olja
 2 žlici eritritola
 1 čajna žlička mletega cimeta
1

Mandlje namočimo čez noč, zjutraj jih splaknemo in popivnamo s papirnato brisačko.

Pečico segrejemo na 170°C

2

Pripravimo si dve skledi.
V prvi skledi skupaj zmešamo agavin sirup, ščep sol, olivno olje in osušene mandlje.

V drugi skledi skupaj zmešamo eritritol, ščep soli in mleti cimet. Premešamo in dodamo mandlje, da se kristalčki eritritola lepo povežejo z mandlji.

3

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo mandlje. Enakomerno jih razporedimo po pekaču. Mandlje pečemo 25 minut. Med peko jih malce premešamo, da se ne zapečejo.

Ko so mandlji pečeni jih vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo.

Ko so mandlji hladni jih lahko postrežemo. Če nam jih kaj ostane, jih lahko skranimo v neprodušni posodici.