Bananina presna torta s čokolado
Naslov recepta že vse pove – mi lahko dodamo le, da sigurno ne boste pojedli le enega kosa.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Polento skuhamo. Očistimo gobe in narežemo na primerno velike kose. Tofu narežemo na drobne kocke, česen in por pa nasesekljamo. Drobno nasesekljamo tudi peteršilj in koper.
Segrejemo olje in na njem prepražimo por, dodamo česen in hitro popražimo. Potem dodamo najprej gobe, pražimo nekaj minut, nato pa še tofu in pražimo 5 minut. Zalijemo z belim vinom, dolijemo juho, vmešamo zelišča in vse skupaj kuhamo nekaj minut.
Koruzni škrob gladko zmešamo z dvema žlicama hladne vode. Smetano zmešamo z vodo in dodamo h gobovi omaki, nato dodamo še razpuščen škrob. Na hitro zavremo in odstavimo ter začinimo s sojino omako, soljo in poprom.
Na krožnike serviramo polento s pripravljeno gobovo omako, poljubno okrasimo in ponudimo.
Naslov recepta že vse pove – mi lahko dodamo le, da sigurno ne boste pojedli le enega kosa.
Brezglutenske palačinke so zelo enostavno pripravljene, hitro prebavljive in zelo okusne – vaš trebušček vam bo v vseh aspektih hvaležen. 🙂
Šolski zvonec je že zazvonil in življenje počasi prehaja nazaj na ustaljene tire. Ja, tudi poletje nam počasi maha v slovo. Za tolažbo nam je naša Barbara pripravile te čudovite muffine, ki jih je že njej delala njena babica. 🙂
Lisičke so za mnoge najljubša vrsta gob, saj očarajo s svojo lepo barvo, okusom in teksturo. Priznamo, tudi nam res teknejo, zato smo si jih pripravili s testeninami v slastni smetanovi omaki.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)