fbpx

Kruhki s pršutom in prepeličjimi jajci

Čas priprave15 minČas kuhanja20 minSkupni čas35 min

Čudovitimi kruhki, s katerimi boste navdušili tudi najbolj zahtevnega gosta v vašem domu!

Sestavine

 4 rezine kruha (štručka)
 2 stroka česna
 4 rezine pršuta
 4 prepeličja jajčka
 Sol
 Sveže mlet črni poper
 Olivno olje

Navodila

1

Francosko štručko narežemo na debelino približno 2 cm. Česen prerežemo na pol in ga potisnemo v vsako rezino kruha. Rezine kruha popečemo v pekaču ali v pečici pri približno 180°C.

2

Ponev segrejemo na srednjem ognju in dodamo malo olivnega olja. Papriko narežite po dolgem na trakove in popražite v ponvi. Pražimo okoli 7 minut, tako da se paprika zmehča. Ko je paprika zmehčana jo odstranimo iz ponve ter vanjo dodamo še olivnega olja in spečemo prepeličja jajčka na ”oko”. Jajčka začinimo z soljo in poprom.

3

Vsako rezino popečene francoske štručke najprej ovijemo z rezino pršuta, nanjo pa položimo rezino prepražene paprike, na koncu pa nanjo dodamo še prepeličje jajce.

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine