Print Options:

Kruhki s pršutom in prepeličjimi jajci

Za število oseb1 porcijaČas priprave15 minČas kuhanja20 minSkupni čas35 min

Čudovitimi kruhki, s katerimi boste navdušili tudi najbolj zahtevnega gosta v vašem domu!

 4 rezine kruha (štručka)
 2 stroka česna
 4 rezine pršuta
 4 prepeličja jajčka
 Sol
 Sveže mlet črni poper
 Olivno olje
1

Francosko štručko narežemo na debelino približno 2 cm. Česen prerežemo na pol in ga potisnemo v vsako rezino kruha. Rezine kruha popečemo v pekaču ali v pečici pri približno 180°C.

2

Ponev segrejemo na srednjem ognju in dodamo malo olivnega olja. Papriko narežite po dolgem na trakove in popražite v ponvi. Pražimo okoli 7 minut, tako da se paprika zmehča. Ko je paprika zmehčana jo odstranimo iz ponve ter vanjo dodamo še olivnega olja in spečemo prepeličja jajčka na ”oko”. Jajčka začinimo z soljo in poprom.

3

Vsako rezino popečene francoske štručke najprej ovijemo z rezino pršuta, nanjo pa položimo rezino prepražene paprike, na koncu pa nanjo dodamo še prepeličje jajce.