Print Options:

Falafli iz pečice

Za število oseb1 porcijaČas priprave20 minČas kuhanja30 minSkupni čas50 min

Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem - ideja tudi za vaše kosilo?

 1 pločevinka čičerike (splaknjena)cca 240g čičerike
 1 čebula
 3 stroki česna
 ½ čajne žličke soli
 ½ čajne žličke kumine
 1 žlica sezama za v zmes+ malce sezama za dekoracijo
 1 žlica zatarjaArabska začimbna mešanica, ki vsebuje timijan, origano, sezam, sumac in sol
 1 žlica ajdove moke
 ½ čajne žličke sode bikarbone
 2 žlici olivnega olja
 1 žlica limoninega soka
 Zelenje 2 mladih čebul
 1 žlica mletega petršilja (ali pest svežega)
1

Ogrejemo pečico na 190°C.
Vse sestavine grobo zmiksamo v multipraktiku. Pustimo počivat 1 uro, da se sestavine med seboj lepo povežejo in dobijo aromo.

2

Oblikujemo kroglice in jih povaljaj v sezamu, ki smo ga pripravili za dekoracijo.
Falafle položimo na peki papir in jih premažemo z olivnim oljem.

3

Falafle v ogreti pečici pečemo okoli 30 minut, oziroma dokler niso zlato zapečeni.