Print Options:

Domača juha iz kopriv

Za število oseb1 porcijaSkupni čas45 min

Brez juhic nam živeti ni, sploh če so tako fotogenične in okusne, kot je tale!

 130 g pora
 130 g mladih kopriv
 1 l vode
 2 stroka česna
 2 žlici prosene moke ali prosenega zdroba
 1 žlica jušne začimbne mešanice ali jušna kocka
 Himalajska sol
 Muškatni orešček
 Kokosovo olje
1

V kozici segrejemo kokosovo olje in v njem prepražimo narezan por. Dodamo oprane liste oziroma
vršičke kopriv in pražimo, da se koprive razpustijo. Zalijemo z vodo in zavremo.

2

V majhni kozici na kokosovem olju pražimo česen, da zadiši. Dodamo proseno moko ali zdrob in naredimo svetlo prežganje ter ga dodamo juhi.

3

Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj na kuhalno površino.

4

Začinimo z jušno začimbo, muškatnim oreščkom in solimo. Kuhamo še 2 minuti, nato odstavimo ter postrežemo.

NASVET: Tisti, ki radi poskusite divjo hrano, lahko juho okrasite z marjeticami in trobenticami ter jih tudi pojeste.
Po želji lahko juhi dodamo rezance ali katere druge jušne dodatke.