
Bananina presna torta s čokolado
Naslov recepta že vse pove – mi lahko dodamo le, da sigurno ne boste pojedli le enega kosa.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Bučo prerežemo napol. Z žlico izdolbemo sredino in jo operemo. Izdolbene peške lahko izločimo, očistimo in shranimo za sajenje. Preostali del buče narežemo na manjše koščkei.
Posebej sesekljamo čebulo in jo prepražimo, notri stresemo sesekljano bučo in jo prepražimo.
Vse skuapaj večkrat premešamo in začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom – po okusu.
Vse skupaj premešamo in zalijemo z vodo le toliko, da pokrijemo koščke buče. Kuhamo približno 15 minut, da se sokovi premešajo.
Na koncu juho spasiramo s paličnim mešalnikom in zalijemo s tolikšno kočino vode, da nam bo gostota juhe primerna. Kuhamo še 5 minut.
Kot dodatek lahko dodamo par kapljic domačega bučnega olja ter posujemo z osoljenimi praženimi bučnimi semeni.
Naslov recepta že vse pove – mi lahko dodamo le, da sigurno ne boste pojedli le enega kosa.
V jesen smo že kar konkretno zakorakali. Povsod okoli nas se vije slasten okus pečenega kostanja in bučnih dobrot – zakaj ne bi zadišalo še iz naših kuhinj? Krajčkova kuharica Barbara je pripravila jesensko razvado za dva.
Živimo v takem času, ko lahko že čisto vse jedi ustvarimo brez glutena, brez laktoze in brez jajc. To dokazuje tudi recept za veganski parmezan, ki je nastal izpod pridnih rok naše krajčkove kuharice Barbare. Uporabite ga lahko povsod, kjer bi uporabili tudi mlečni parmezan.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)