
Polnjene bučke z ajdovo kašo
Imate preveč bučk in ne veste, kako še bi jih pripravili? Okusne in nasitne ladjice iz bučk, polnjene z ajdovo kašo in zelenjavo bodo to težavo odpravile.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Bučo prerežemo napol. Z žlico izdolbemo sredino in jo operemo. Izdolbene peške lahko izločimo, očistimo in shranimo za sajenje. Preostali del buče narežemo na manjše koščkei.
Posebej sesekljamo čebulo in jo prepražimo, notri stresemo sesekljano bučo in jo prepražimo.
Vse skuapaj večkrat premešamo in začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom – po okusu.
Vse skupaj premešamo in zalijemo z vodo le toliko, da pokrijemo koščke buče. Kuhamo približno 15 minut, da se sokovi premešajo.
Na koncu juho spasiramo s paličnim mešalnikom in zalijemo s tolikšno kočino vode, da nam bo gostota juhe primerna. Kuhamo še 5 minut.
Kot dodatek lahko dodamo par kapljic domačega bučnega olja ter posujemo z osoljenimi praženimi bučnimi semeni.
Imate preveč bučk in ne veste, kako še bi jih pripravili? Okusne in nasitne ladjice iz bučk, polnjene z ajdovo kašo in zelenjavo bodo to težavo odpravile.
Tudi vi ne veste, kako pripraviti rdečo peso, da se ne bo na vašem jedilniku spet znašla le kot solata? Za vas smo našli rešitev!
Super enostavni polpetki, ki jih lahko pripravite praktično poleg vsake jedi (no, odsvetujemo, da jih postrežete skupaj s sladico).
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)