Print Options:

Bučna hokaido juha

Za število oseb1 porcijaČas priprave15 minČas kuhanja30 minSkupni čas45 min

Bučna hokaido juha je zelo enostavna za pripravo in se hkrati ponaša s svojo močno barvo.

 1 manjša hokaido buča
 1 čebula
 Muškatni orešček
 Sol in poper
 Olje
1

Bučo prerežemo napol. Z žlico izdolbemo sredino in jo operemo. Izdolbene peške lahko izločimo, očistimo in shranimo za sajenje. Preostali del buče narežemo na manjše koščkei.

2

Posebej sesekljamo čebulo in jo prepražimo, notri stresemo sesekljano bučo in jo prepražimo.

3

Vse skuapaj večkrat premešamo in začinimo s soljo, poprom ter muškatnim oreščkom – po okusu.

4

Vse skupaj premešamo in zalijemo z vodo le toliko, da pokrijemo koščke buče. Kuhamo približno 15 minut, da se sokovi premešajo.

5

Na koncu juho spasiramo s paličnim mešalnikom in zalijemo s tolikšno kočino vode, da nam bo gostota juhe primerna. Kuhamo še 5 minut.

6

Kot dodatek lahko dodamo par kapljic domačega bučnega olja ter posujemo z osoljenimi praženimi bučnimi semeni.