fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Morska sol fino mleta, jodirana Piranske Soline 1kg

2,70 

Količina: 1 kg

Proizvajalec: Piranske Soline

Piranska sol je lahka, nerafinirana, njen izredni okus dopolnjuje v kristalih ujeta matična voda in ima v povprečju bogato mineralno sestavo.

Morska sol fino mleta, jodirana Piranske Soline 1 kg

 

PIRANSKA SOL z zaščiteno označbo porekla (ZOP) je pridelana po potrjenem tradicionalnem postopku, po izročilu starem več kot 700 let in zgolj z tradicionalnimi orodji. Osnovni proces je naravna kristalizacija na solnih poljih. Tam se sol pobira na nekaj milimetrov debeli podlagi biosedimenta imenovani petola, sestavljeni iz mineralov in mikoroorganizmov.

 

Piranska sol je lahka, nerafinirana, njen izredni okus dopolnjuje v kristalih ujeta matična voda.V povprečju ima piranska sol bogatejšo mineralno sestavo kot druge soli. Oblika kristalov ji daje specifičen okus, ki ni izrazito slan, kot pri drugih vrstah, je pa izredno bogat in poln. Namenjena je ljudem, ki cenijo tradicijo in prisegajo na naravno prehranjevanje. Sodobna kulinarika se vse bolj vrača k prvinski obliki soli – naravnim kristalom – obliki, ki je stara toliko kot pridelava soli. Poda se jedem, pri katerih priprava ne vpliva na izvirni okus, ampak mu doda pridih območja od koder prihaja.

  • Lokalno in ekološko
  • Hitra in varna dostava
  • Darilni boni

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]