fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Solni cvet Piranske Soline 250g

8,29 

Količina: 250 g

Proizvajalec: Piranske Soline

Solni cvet je sol posebej izrazitega okusa in vonja, pridelana v Krajinskem parku Sečoveljske soline, pobrana v tankem sloju na površini solnih bazenov.

Solni cvet Piranske Soline 250 g

Najdragocenejši pridelek Piranskih solin je solni cvet. Njegovi drobni piramidarsti kristali bele do roza barve nastajajo le ob brezveterju –  zmoti jih že najmanjši val. Ko pride čas pobiranja solnega cveta, jih v tankem sloju na površini solnih polj solinarji nežno poberejo s posebej prirejeno mrežico.

Solni cvet odlikuje z veliko mero mineralov in s posebej izrazitim okusom ter vonjem. Strokovnjaki kulinarike priznavajo, da kakovostno presega vrsto v svetu čisalnih sort “la fleur de sel.”

Sladokusci in izvirne kuhinje solni cvet  vse bolj uporabljajo kot nepogrešljiv dodatek. S svojim okusom harmonično dopolni jedi, ki se jih soli šele na krožniku. Le tako namreč jed pridobi okus in rahlo aromo teh krhkih kristalov.

Solni cvet postavimo na naši jedilni mizi v ospredje, tako kot to storimo z najboljšim ekstra deviškim oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Ustvarja si namreč položaj ene najboljših morskih soli na svetu. Zaradi dolge tradicije pridelave in majhnega območja dobiva v sodobni kulinarki prav poseben značaj.

 

PIRANSKE SOLINE

PIRANSKA SOL z zaščiteno označbo porekla (ZOP) je pridelana po potrjenem tradicionalnem postopku, po izročilu starem več kot 700 let in zgolj z tradicionalnimi orodji. Osnovni proces je naravna kristalizacija na solnih poljih. Tam se sol pobira na nekaj milimetrov debeli podlagi biosedimenta imenovani petola, sestavljeni iz mineralov in mikoroorganizmov.

Piranska sol je nemleta, lahka, nerafinirana, njen izredni okus dopolnjuje v kristalih ujeta matična voda in ima v povprečju bogatejšo mineralno sestavo kot druge soli. Oblika kristalov ji daje specifičen okus, ki ni izrazito slan, kot pri drugih vrstah, je pa izredno bogat in poln.Namenjena je ljudem, ki cenijo tradicijo in prisegajo na naravno prehranjevanje. Sodobna kulinarika se vse bolj vrača k prvinski obliki soli – naravnim kristalom – obliki, ki je stara toliko kot pridelava soli. Poda se jedem, pri katerih priprava ne vpliva na izvirni okus, ampak mu doda pridih območja od koder prihaja.

  • Lokalno in ekološko
  • Hitra in varna dostava
  • Darilni boni

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!