fbpx

Konopljin čaj iz cvetov industrijske konoplje 40g

Količina: 40g

Proizvajalec: Sončni Raj

Bio konopljin čaj iz vršičkov industrijske konoplje

Konopljin čaj pridobivan iz cvetov industrijske konoplje, preden semena popolnoma dozorijo. Konopljo je gojena po popolnoma ekološkem načinu kmetovanja v Sloveniji, za kar ima tudi ustrezen certifikat ekološke pridelave. .

4,90 

Eko konopljin čaj iz cvetov industrijske konoplje 40g

Konopljin čaj iz cvetov industrijske konoplje je pravo malo darilo narave, ki se ga v zadnjih časih poslužuje vse več uporabnikov, saj ima neverjetno veliko pozitivnih učinkov na človeško telo. Prvi zapisi uporabe konoplje segajo 4000 let pred naše štetje. Že takrat so modreci uporabljali čaj iz cvetov industrijske konoplje za lajšanje najrazličnejših težav in obolenj.

Pridobivanje:

Konopljin čaj pridobivajo iz cvetov industrijske konoplje, preden semena popolnoma dozorijo. Konopljo gojijo po popolnoma ekološkem načinu kmetovanja v Sloveniji, zakar imajo tudi ustrezen certifikat ekološke pridelave. V obdobju pobiranja cvetov vsebuje rastlina največjo vsebnost kanabinoidov CBD, ki ugodno vplivajo na naš organizem. Seveda vsebuje čaj še številne druge antioksidante, ki jih telo nujno potrebuje za popolno in uravnovešeno delovanje.

Okus:

Čaj iz cvetov industrijske konoplje ima okus po zelenju, malo grenak vendar zelo osvežilen. Čaj je zelenkaste barve in je odlična alternativa zelenemu ali črnemu čaju ob tem pa ne vsebuje teina ali kofeina.

Značilnosti in lastnosti:

Številne znanstvene raziskave so pokazale, da čaj iz cvetov industrijske konoplje ugodno učinkuje na človeški organizem, redno pitje čaja iz cvetov industrijske konoplje pa lahko:

  • izboljšuje in ščiti imunski sistem,
  • lajša bolečine, ki se pojavljajo ob vnetjih
  • odpravlja prebavne motnje,
  • deluje protivnetno in protistresno,
  • dvigne nivo energije organizma,
  • ščiti telo pred infekcijami,
  • odvaja strupe iz telesa in uravnava telesno težo,
  • zagotavlja boljše delovanje jeter,
  • vsebuje antioksidante ki pomagajo telesu do večje vitalnosti.
Priprava in uporaba:

Konopljin čaj pripravljamo z namakanjem zdrobljenih posušenih cvetov v vroči vodi in sicer 1-2 žlički v 2dcl vroče vode. Namakamo 3 – 5 minut. Lahko ga pijemo večkrat na dan, saj nima stranskih učinkov. Kanabinoidi, ki so prisotni v konoplji, niso topni v vodi, če pa pri pripravi čaja uporabimo tudi nekaj mleka, ki vsebuje maščobe, pa lahko v čaju pričakujemo tudi nekaj ne-psihoaktivnih kanabinoidov, kot so CBD, ki ima neizmeren vpliv na naš organizem.

Dodatne informacije

Teža 0.040 kg

SI ŽE KRAJČEK?

Potem se pa le vpiši na stran!

Drugače pa klikni polje “Ustvari račun” ob zaključku naročila in postani del Krajčkove družine

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)