fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →
Vas zanima več ?

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Eko čaj sladki pelin 30g

6,00 

Količina: 30g

Proizvajalec: Hiška zelišč (Zeliščarstvo Patricija Šenekar)

Čudovit pridelek slovenskega porekla, ki bo odličen dodatek k domači lekarni.

Več o sladkem pelinu in njegovih zdravilnih lastnostih si lahko preberete v raznih člankih.

Čaj sladkega pelina.

Kako najbolje pripraviti čaj sladkega pelina:

  1. Navodilo za uporabo: čaj iz sladkega pelina pripraviš po dveh postopkih – po hladnem postopku in kot poparek. Najprej 1—2 čajni žlički zelišča prelij s 150 ml hladne vode in pusti stati 12 ur. Tako se izloči največ aktivne učinkovine artemisinin, katerega vsebnost prične nad temperaturo 35 °C naglo upadati. Nato vodni izvleček precedi in ostanek zelišč prelij s 100 ml vrele vode. Čajni poparek po 5—10 minutah precedi in pusti, da se nekoliko ohladi. Ko sta oba čaja pripravljena, ju pomešaj med seboj. Dvofazni postopek priprave omogoča najboljši izplen učinkovin sladkega pelina v čaj. V tako pripravljeno mešanico obeh čajev namoči sveže gaze in jih položi na želena mesta na koži. Vedno si pripravi svežo mešanico čajev, obkladkov pa ne nanašaj na odprte rane. Čaj sladkega pelina lahko dodaš tudi kopeli, v kateri ostaneš 20 minut, ali pa ga uporabiš za grgranje, žvrkljanje ter izpiranje – po eno skodelico sveže pripravljenega mlačnega čaja večkrat na dan.

       ZA ZUNANJO UPORABO!!!

  • Shranjevanje: čajna zelišča vedno hrani v dobro zaprti embalaži, ki naj bo shranjena v suhem in temnem prostoru. To bo pripomoglo k daljši življenjski dobi čaja in mu omogočilo, da bo dlje časa ohranil svojo kvaliteto.
  • Neto količina: 30 g
  • Sestavine: bio sladki pelin (cvet, list, steblo)*
  • Latinsko ime rastline: Artemisia annua
  • *Sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave

Čudovit pridelek slovenskega ekološkega porekla z lastnostmi obvezne domače lekarne.

Sladki pelin (Artemisia annua L.) je trenutno ena izmed najbolj iskanih zdravilnih rastlin. Spada v veliko družino pelinov. Sladek je le njegov vonj, medtem ko je okus grenak. Raste kot enoletni grm, ki zraste v višino tudi več kot dva metra. Cvetovi sladko dišijo in so podobni navadnemu pelinu. Na kvalitetne lastnosti te čudovite rastline so ljudje pozabili in jo danes gojijo skoraj izključno zaradi videza in vonja.

Izvor

Sladki pelin izhaja iz Azije. Že pred mnogo več kot 2000 leti so ga Kitajci uporabljali v tradicionalnem zdravilstvu. Na Balkan so ga prinesli Turki, ki so ga nosili s seboj zaradi čudovitega vonja, ki je odganjal mrčes.

Kitajska znanstvenica Youyou Tu je leta 2015 prejela Nobelovo nagrado za odkritje artemisinina – primarno učinkovino sladkega pelina.

 

  • Sladki pelin vsebuje zdravilno učinkovino artemisinin, pa tudi veliko drugih koristnih snovi, med njimi antioksidanta kvercetin in luteolin (povzeto po EFSA).
  • Lokalno in ekološko
  • Hitra in varna dostava
  • Darilni boni

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

Vas zanima več?

Potem vas vabimo, da se naročite na naše novičke, kjer vas bomo obveščali o vseh novostih, akcijah, dogodkih in še kaj!