Fižolova juha
Okusna in zdrava fižolova juha, s katero boste siti še nekaj ur po obroku.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Rjavo lečo operemo in kuhamo okoli 45 minut v slani vodi s kombu algo. Odcedimo.
Na olju prepražimo čebulo z malo tamari omake. Česen sesekljamo.
Lečo, prepraženo čebulo in česen pretlačimo s paličnim mešalnikom. Počakamo, da se zmes ohladi, nato dodamo začimbe.
Čičerikino moko počasi vmešamo v maso. Mogoče bo potrebno dodati kakšen gram več, odvisno od tega, kako dobro je leča odcejena.
Tofu narežemo na manjše kocke in ga primešamo masi.
Pekač namažemo z margarino in potresemo s čičerikino moko. Iz mase oblikujemo štruco, nanjo razporedimo koščke margarine in jo pečemo30 minut na 180°C.
Zelenjavna pečenka se odlično poda z dušenim rdečim zeljem ali čebulno omako.
Vir: Recept prispevala Mateja Tea Dereani iz njene knjige Matejina veganska kuhinja 2.
Okusna in zdrava fižolova juha, s katero boste siti še nekaj ur po obroku.
Naj v vašem domu zadiši po morski hrani, kuhani v belem vinu!
Italijanski piškoti Amaretti, oziroma ”razpokančki”, ki se vam bodo kar stopili v ustih.
Mogoče najboljša poletna osvežilna solata, ki jo boste kdajkoli srečali!
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)